camere de supraveghere pentru acasa

Securitatea domestica de noua generatie

Securitatea domestica

Cele mai importante trasaturi pentru un sistem de monitorizare video sunt cele care iti protejeaza familia, copiii si casa in care traiesti. Avansurile rapide in ceea ce priveste tehnologia securitatii au oferit firmelor de Securitate produse de noua generatie si servicii care nu existau in trecut.

Cateva aspecte de baza

Nu cu mult timp in urma sperai ca sistemul tau de supraveghere macar sa tiuie in cazul in care usa era deschisa, declansand o alarma daca nu reuseai sa tastezi codul suficient de rapid. Te ocupai de un numar impresionant de senzori magnetici, kilometri de fire ingropate in peretii casei si un panou de control care oferea doar posibilitatea unor coduri greu de descifrat. Tehnologia securitatii era un intreg sistem care trimitea un semnal de baza unei linii telefonice in cazul unei urgente.

Anumite trasaturi are sistemelor de monitorizare vor fi mereu importante. Senzorii, sunetele de la usi si alarmele sunt esentiale si unitatea centrala a unui sistem de monitorizare este in continuare un panou de control care poate fi conectate la o serviciu de monitorizare cu telecomanda.

Cu toate acestea, in ultimii ani, am constatat un numar impresionant de inovatii si trasaturi care depasesc cu mult un sistem de monitorizare traditional.

Tehnologia fara cablu (wireless)

Unul dintre cele mai importante progrese pe care securitatea domestica le-a inregistrat este dat de tehnologia wireless. Este vorba despre acelasi aspect care ne-a eliberat smartphonurile si tabletele de birou, patrunzand in instalatiile de Securitate domestica, fara a fi nevoie de suruburi. Senzorii wireless si camerele sunt azi atat de puternice si de sigure incat nici o firma de Securitate domestica nu mai duce lipsa de o oferta wireless.

Nu e doar realitatea ca senzorii au devenit wireless, ci si conectarea intre casa si statia centrala de monitorizare. Cea mai importanta si vulnerabila parte a unui sistem classic de monitorizare era linia Telefonica. Daca un intrus ar fi stiut sa taie firul, ar putut sabota intre sistemul de monitorizare.

Gratie tehnologiei GSM, sistemele moderne de securizare sunt sigure datorita rezervei celulare, care este potrivita pentru multi proprietari care au inlocuit liniile telefonice cu telefoanele mobile sau VoIP.

Tehnologia camerei

In acelasi mod, avansurile paralele in video si tehnologia imaginii ne-au oferit megapixelii mobili si minusculi din camerele web si smartphone-uri, crescand dramatic rolul pe care supravegherea video il poate avea in cadrul unui sistem de monitorizare domestica.

camere video wireless

In locul slide-ruilor alb-negru ale camerelor de Securitate din generatiile anterioare, avem azi informatii intense, colorate din camerele HD, ascunse in aparate suficient de mici incat sa se integreze decorului din casa sau pur si simplu imposibil de detectat.

DVR-ul de inalta capacitate ne ofera posibilitatea de a inregistra si revedea gigabytes de inregistrari, in timp ce telecomanda ne permite sa mutam si sa zoomam camerele individuale pentru a vedea exact ce se intampla.

Tehnologia domestica automatizata

Una dintre cele mai importante inovatii este tehnologia domestica automatizata. Combinand comunicarii wireless cu o aplicatie mobila, sistemul domestic automatizat ofera posibilitati fara precedent astfel incat nu doar vizualizezi ce se intampla in casa ta, dar poti sa si controlezi de oriunde te-ai afla. Poti monitoriza o mare varietate de informatii in timp real despre sistemul tau de pe smartphonul tau, unele sisteme oferindu-ti posibilitatea de a vedea direct pe telefonul mobil. Poti folosi aceeasi aplicatie pentru a aprinde/stinge lumina, ajusta termostatul, incuia/descuia usa si, bine-nteles, arma si dezarma sistemul tau de Securitate.

Updatari la tehnologia de baza

Multe trasaturi simple si fundamentale au fost imbunatatite. Senzorii comuni de la usa si ferestre sunt mult mai precisi si mai siguri decat in trecut si exista mai multe tipuri de senzori care pot fi integrati intr-un sistem de monitorizare domestica. Aici sunt inclusi si senzorii care te anunta daca o fereastra s-a spart sau daca cineva incearca sa acceseze panoul tau de control, dar si senzorii de umiditate si temperatura care te anunta in cazul unei inundatii sau incendiu. Sa nu uitam de senzorii sensibili la animale domestice, capabili sa faca diferenta intre un intrus si cainele familiei tale.

Chiar si senzorul de detectie a fumului a suferit modificari. Senzorii moderni sunt bazati pe ionizare de ultima ora si pe tehnologie fotoelectrica, folosind comunicare two-way, pentru o analiza detaliata la fiecare minut a aerului din casa ta. In timp ce senzorii de fum din trecut iti spuneau cand painea prajita s-a ars, sistemele de monitorizare modern folosesc senzorii de temperature pentru a-i include in pericole de incalzire, in timp ce senzorii de dioxid de carbon te anunta de modificarile periculoase din aer.

Protejarea impotriva intrusilor si a focului sunt in continuare principalele scopuri pentru un sistem de securizare domestica, dar abilitatile tehnologice moderne au largit imens aceste scopuri. Cu ajutorul butoanelor de panica portabile, raspunsul de urgenta este doar la un pas distanta pentru cei dizabilitati sau batrani. Gratie incuietorilor telecomandate de la usa si a camerelor video de la intrare, nu mai trebuie sa fii acasa cand menajera ta vine sa se ocupe de curatarea casei tale.

Posibilitatile fascinante and inovatoare ale sistemelor actuale de monitorizare domestica le fac atractive pentru toti. Este usor sa uiti ce anume aceste tehnologii de noua generatie pot face; ce este mai important este cum fac aceste sisteme sa-ti protejeze casa si familia.

Resursa: Camere Supraveghere Ieftine