monitorizarea video a copilului

Ce inseamna monitorizarea casei pentru copilul tau

Monitorizare copii

Copiii tai vor fi in siguranta cand instalezi un sistem de supraveghere domestica. Anumite functii ale acestui sistem iti vor proteja copilul de incendii, efractii si alte pericole. Unele trasaturi sunt importante mai ales in cazul protejarii copiilor de aceea le-am acordat o privire mai amanuntita.

Monitorizarea usilor si a ferestrelor

Senzorii de la usi si ferestre sunt folositi mai ales pentru a te atentiona cand cineva patrunde in casa ta, dar sunt folositori si cand copilul pleaca de acasa. Cele mai multe sisteme de alarma vor suna cand o usa sau o fereastra este deschisa, anuntand parintele ca un copil a iesit pe usa. Aceasta este important cand locuiesti intr-un cartier aglomerat sau daca ai o piscina in curte.

Poti amplasa astfel de senzori si pe dulapurile cu produse chimice de curatare sau alte materiale periculoase. Un astfel de senzor iti va spune daca un dulap a fost deschis, oferindu-ti ocazia de a interveni rapid.

Codurile de intrare

Multe din sistemele de monitorizare domestica ofera ocazia intrarii fara chei, folosind doar coduri pentru a accesa usa din fata. In acest fel, copilul tau nu mai are grija cheii de la intrare. Poti crea un cod pentru fiecare membru al casei astfel incat sa poti verifica daca si cand copilul tau a ajuns acasa in siguranta.

Camerele de monitorizare

supravegherea video a copiilor

Exista multe modalitati de a folosi camerele de securitate pentru a-ti proteja copiii. Le poti folosi pentru a verifica daca au ajuns acasa sau pur si simplu pentru a vedea ce fac singuri acasa. Camerele de monitorizare sunt utile in cazul in care o dadaca se ocupa de copilul tau.

Telecomenzile

Anumite sisteme de monitorizare includ telecomenzi ce se conecteaza direct la sistemul de supraveghere domestica. Ele se pot folosi si ca GPS sau ca buton de panica, fiind o buna metoda de protectie si pentru copilul tau, chiar daca nu se afla acasa.

Automatizarea

Gratie acestei trasaturi, sistemul tau de securitate te poate ajuta sa-ti supraveghezi copiii. Cu o setare care se activeaza cand copilul intra in casa, sistemul de securitate isi poate aminti sa incuie usile sis a armeze sistemul de alarma, chiar daca al tau copil uita. De asemeni, poti folosi o aplicatie mobila pentru a verifica daca si-au amintit sau nu sa armeze. Automatizarea casei vine cu trasaturi ce tin de confort, cum ar fi aprinderea luminilor sau setarea temperaturii in casa.

Folosirea sistemului de supraveghere

Copiii care sunt suficient de mari pentru a intelege ca un astfel de sistem nu e o jucarie  trebuie invatati cum sa-l foloseasca in mod adecvat.

Aratati-le cum sa mentina curata telecomanda pentru a arma/dezarma sistemul sau cum pot suna dupa ajutor. Daca stiu cum sa foloseasca butonul de panica, pot fi tot timpul protejati prin acest tip de raspuns imediat.

Este bine ca al tau copil sa stie cum sa vorbeasca cu agentii de paza, dar si sa stie codul pe care l-ai stability pentru compania de monitorizare a casei.

Un ultim sfat

Chiar daca un sistem de Securitate iti poate proteja acasa copiii, nu este singurul lucru pe care il poti face pentru securitatea lor. Iata cateva idei in acest sens:

  • Fii sigur ca al tau copil este suficient de mare pentru a sta singur acasa
  • Achizitioneaza o trusa de prim-ajutor
  • Verifica-ti copilul cand nu esti acasa
  • Invata-ti copilul numerele de telefon la care sa apeleze la nevoie
  • Aminteste-i sa incuie usa
  • Explica-i copilului tau despre strainii de la usa care pot fi periculosi, chiar daca par prietenosi la inceput.